OPENINGSTIJDEN
MA-VR
ZA
07.00-17.30
08.00-16.00
Onze showtuin is 24/7 open!

ACTUEEL

19-02-2015

Ook uw woning comfortabel en energiezuinig maken?


Bent u eigenaar van uw huis en heeft u het energielabel van uw huis al binnen? In januari en februari 2015 heeft iedere huiseigenaar, die nog niet in het bezit was van een energielabel, een voorlopig energielabel opgestuurd gekregen. Aan de hand van dit energielabel kunnen huiseigenaren direct zien of hun woning zuinig of juist niet zuinig is. En dit scheelt uiteindelijk in uw portemonnee!


Is uw huis al energiezuinig?
Een zuinige woning gebruikt over het algemeen minder energie, waardoor de energierekening lager uitvalt, het wooncomfort hoger is en het huis stoot minder CO2 uit, dus dat is ook nog eens beter voor het milieu. Uiteraard is dit ten opzichte van onzuinige huizen. Het energielabel onderscheidt 7 verschillende klassen, van A t/m G. Valt uw huis in klasse A dan is uw huis zeer zuinig, terwijl klasse G staat voor zeer onzuinig.

Waarom een energielabel?
Tegenwoordig moet je bij de verkoop of verhuur van een huis een definitief energielabel gemaakt hebben. Het voorlopige energielabel is een schatting op basis van enkele factoren. Maar in de praktijk kan de situatie anders zijn, wanneer u bijv. zonnepanelen op uw dak heeft en/of overal in het huis dubbel glas. Nu hoeft u niet direct halsoverkop uw energielabel definitief te maken, maar heeft u deze niet wanneer u uw huis gaat verkopen of verhuren, dan riskeert u een boete van maximaal 405 euro!

Een definitief energielabel aanvragen
Een definitief energielabel aanvragen kost een paar tientjes, maar dit is niets in vergelijking met de mogelijke maximale boete. Uiteindelijk ontkomt u er ook niet aan, want regels zijn regels. Een energielabel aanvragen voor uw woning kunt u online doen via https://www.energielabelvoorwoningen.nl/.

Uw huis energiezuiniger maken
Heeft u uw voorlopige energielabel binnengekregen en wilt u weten wat u kunt doen om uw huis energiezuiniger te maken? Doe dan de test op http://www.verbeteruwhuis.nl/. Aan de hand van enkele vragen over uw woning en woningsituatie krijgt u een lijstje met maatregelen die u kunt treffen om uw huis comfortabeler en energiezuiniger te maken.

Wij helpen u ook graag verder!
Heeft u de test gedaan en heeft u het lijstje met maatregelen doorgenomen, maar weet u nu niet goed wat de vervolgstap is? Neem dan contact op met de medewerkers van Pieper Ermelo. Wij kunnen u voorlichten over wat u nodig heeft en wat u moet doen voor goede gevelisolatie, vloerisolatie, ventilatie en meer!

Meer weten naar aanleiding van bovenstaande? Bel even naar 0341-352931 of stuur een e-mail naar bouw@pieper-ermelo.nl! Wij helpen u graag op weg om ook uw woning energiezuinig te maken en hierdoor tientallen euro's per jaar te besparen op uw energierekening!

Klik op de onderstaande foto’s voor een vergroting!