Gebakken bestrating

Gebakken bestrating: stenen die in de loop der jaren alleen maar mooier worden

Gebakken klinkers (oud of nieuw) zijn tijdloos. Niet voor niets liggen er in de oude dorpskernen in Nederland gebakken klinkers. Hieronder ziet u daar een mooi voorbeeld van: het kerkplein van Bronkhorst.

Duurzame, mooie stenen

Door de duurzaamheid van een gebakken klinker is dit een steen die na verloop van tijd alleen maar mooier wordt. De grondstoffen worden uit de buurt van de grote rivieren gehaald en daar zijn dan ook de meeste steenfabrieken gevestigd. De stenen danken de naam 'klinker' aan de hoge heldere klank die de stenen voortbrengen als je ze tegen elkaar slaat. 

Gebakken waal- of dikformaat

Naast de getrommelde gebakken klinker is de gezaagde gebakken waal- of dikformaat nog steeds een soort bestrating die niet is weg te denken uit het Nederlandse straat en tuinbeeld.

De voordelen van de stenen op een rijtje:

Een goede baksteen wordt gedurende de tijd, door gebruik steeds mooier.
Het is uiterst slijtvast, sterk, hard en weer- en windbestendig.
Gebakken klinkers zijn kleurecht, ze bevatten dus geen kunstmatige kleurstoffen.
Straatbakstenen behouden levenslang hun natuurlijke tint.
Door het natuurlijke afslijtingproces, wordt de kleur na verloop van tijd alleen maar mooier en warmer.
Gecombineerd met natuursteen geeft een zeer moderne en luxueuze uitstraling.

 

Bent u op zoek naar een mooie gebakken klinker? Bezoek dan onze showtuin! Hier kunt u op uw gemak alle verschillende soorten stenen bekijken en onze medewerkers kunnen u meteen van deskundige advies voorzien. Of bel meteen even naar 0341-352931!

Weet u genoeg en wilt u eigenlijk meteen bestellen? Ga dan hier meteen naar onze webshop!